تاریخچه چرخه طعمی SCA


سال 1995: اولین نسخه منتشر شد


سال 2016: نسخه بازبینی‌شده با دسته‌بندی کامل 9 گروه اصلی


هدف: استانداردسازی زبان حسی قهوه در دنیا


 ساختار چرخه طعمی قهوه


چرخه طعمی SCA شامل 9 گروه اصلی است که خود هر گروه به زیرگروه‌های متعدد تقسیم می‌شود:


گروه اصلیمثال‌های زیرگروه

میوه‌ای (Fruity)مرکبات، توت‌ها، میوه‌های هسته‌دار

شیرین (Sweet)کارامل، شکر قهوه‌ای، عسل

ترش/اسیدی (Sour/Acidic)لیمو، انگور، سبز سیب

گلی (Floral)یاس، رز، اسطوخودوس

ادویه‌ای (Spices)دارچین، فلفل، میخک

بدنه/متوسط (Nutty/Cocoa)بادام، فندق، شکلات

خشک و زمین‌دار (Earthy/Other)خاک، قارچ، سبزیجات

غیرمعمول/شیمیایی (Chemical/Other)پلاستیک، نفت، ترکیبات صنعتی

مشروبات/مایعات (Beverage/Other)عطر چای، شراب، آبجو


> هر بخش از چرخه طعمی توسط رنگ متفاوت مشخص می‌شود تا شناسایی بصری راحت باشد.


 نحوه استفاده از چرخه طعمی


1. قهوه‌نوش یا باریستا فنجان را مزه‌میزد: به صورت استاندارد SCA با «cupping»


2. تشخیص گروه اصلی طعم: مثلاً Fruity یا Sweet


3. انتخاب زیرگروه دقیق: مثلا Blueberry یا Caramel


4. ثبت امتیاز در فرم SCA: برای کیفیت و گزارش تخصصی


 اهمیت چرخه طعمی برای رستری و برندها

کمک به طراحی ترکیب دانه‌ها برای رسیدن به پروفایل طعمی دلخواه

آموزش باریستاها و مشتریان حرفه‌ای

استانداردسازی توصیف طعم‌ها در محصولات برند EXCELSA

مقایسه و انتخاب محصولات اسپشیالیتی


نمودار چرخه طعمی SCA

نمودار بصری شامل ۹ گروه اصلی و زیرمجموعه‌ها

هر رنگ نشان‌دهنده یک دسته طعمی است

به راحتی می‌توان طعم غالب، ثانویه و فرعی یک قهوه را مشخص کرد


 جمع‌بندی

چرخه طعمی SCA، زبان مشترک دنیای قهوه تخصصی است.

با استفاده از آن، می‌توان:

کیفیت طعم قهوه را تحلیل کرد

ترکیب دانه‌ها و رست را بهینه کرد

تجربه حسی مشتریان را حرفه‌ای‌تر و جذاب‌تر نمود




این ابزار، هم برای توسعه محصولات برند EXCELSA و هم برای آموزش کاربران حرفه‌ای حیاتی است.