تاریخچه چرخه طعمی SCA
سال 1995: اولین نسخه منتشر شد
سال 2016: نسخه بازبینیشده با دستهبندی کامل 9 گروه اصلی
هدف: استانداردسازی زبان حسی قهوه در دنیا
ساختار چرخه طعمی قهوه
چرخه طعمی SCA شامل 9 گروه اصلی است که خود هر گروه به زیرگروههای متعدد تقسیم میشود:
گروه اصلیمثالهای زیرگروه
میوهای (Fruity)مرکبات، توتها، میوههای هستهدار
شیرین (Sweet)کارامل، شکر قهوهای، عسل
ترش/اسیدی (Sour/Acidic)لیمو، انگور، سبز سیب
گلی (Floral)یاس، رز، اسطوخودوس
ادویهای (Spices)دارچین، فلفل، میخک
بدنه/متوسط (Nutty/Cocoa)بادام، فندق، شکلات
خشک و زمیندار (Earthy/Other)خاک، قارچ، سبزیجات
غیرمعمول/شیمیایی (Chemical/Other)پلاستیک، نفت، ترکیبات صنعتی
مشروبات/مایعات (Beverage/Other)عطر چای، شراب، آبجو
> هر بخش از چرخه طعمی توسط رنگ متفاوت مشخص میشود تا شناسایی بصری راحت باشد.
نحوه استفاده از چرخه طعمی
1. قهوهنوش یا باریستا فنجان را مزهمیزد: به صورت استاندارد SCA با «cupping»
2. تشخیص گروه اصلی طعم: مثلاً Fruity یا Sweet
3. انتخاب زیرگروه دقیق: مثلا Blueberry یا Caramel
4. ثبت امتیاز در فرم SCA: برای کیفیت و گزارش تخصصی
اهمیت چرخه طعمی برای رستری و برندها
کمک به طراحی ترکیب دانهها برای رسیدن به پروفایل طعمی دلخواه
آموزش باریستاها و مشتریان حرفهای
استانداردسازی توصیف طعمها در محصولات برند EXCELSA
مقایسه و انتخاب محصولات اسپشیالیتی
نمودار چرخه طعمی SCA
نمودار بصری شامل ۹ گروه اصلی و زیرمجموعهها
هر رنگ نشاندهنده یک دسته طعمی است
به راحتی میتوان طعم غالب، ثانویه و فرعی یک قهوه را مشخص کرد
جمعبندی
چرخه طعمی SCA، زبان مشترک دنیای قهوه تخصصی است.
با استفاده از آن، میتوان:
کیفیت طعم قهوه را تحلیل کرد
ترکیب دانهها و رست را بهینه کرد
تجربه حسی مشتریان را حرفهایتر و جذابتر نمود
این ابزار، هم برای توسعه محصولات برند EXCELSA و هم برای آموزش کاربران حرفهای حیاتی است.
دیدگاه خود را بنویسید